«Така ситуація буває, але ми вирішуємо її», — Ірина Шамрай про затримку зарплат деяким медичним працівникам Миколаєва

«Така ситуація буває, але ми вирішуємо її», — Ірина Шамрай про затримку зарплат деяким медичним працівникам Миколаєва

На початку 2023 року у деяких медичних закладах Миколаєва виникла затримка з виплати заробітної плати, проте розв'язанням цієї проблеми вже займаються як і з боку миколаївської влади, так і зі сторони Національної служби здоров’я України.

Про це розповіла керівниця міського управління охорони здоров’я Миколаївської міськради Ірина Шамрай, передає кореспондент СВІДОК.info.

Затримка виплат заробітної плати пов’язана з механізмом надходженням коштів від НСЗУ. Для прикладу, за словами керівниці управління, кошти за січень працівники отримують лише у кінці лютого.

«Річ у тому, що механізм роботи з НСЗУ так побудований, що за січень заклади отримують кошти тільки в кінці лютого. Тому ті заклади, в яких фінансовою «подушки» не було — в них відбулась затримка заробітної плати. На жаль, така ситуація буває», — констатує Ірина Шамрай.

В тих лікарнях, які залишаються фінансово спроможними, затримок з виплатою зарплат немає, адже затримку перекривають власними заощадженнями медичних закладів.

Ірина Шамрай повідомляє, що від початку року управління провело дві великі наради з регіональним керівництвом НСЗУ і робота у цьому напрямі проводиться. Також керівниця управління нагадує, що минулого року така ж ситуація виникла з лікарнею швидкої медичної допомоги, але проблему було невдовзі вирішено і вже цього року заклад вирівнявся.