Італійські архітектори працюють над концепцією нового ДК «Корабельний», який зруйнували російські загарбники, — Любаров

Італійські архітектори працюють над концепцією нового ДК «Корабельний», який зруйнували російські загарбники, — Любаров

Сьогодні, 16 березня, керівник управління культури Миколаївської міської ради Юрій Любаров відзвітував за 2022 рік роботи, повідомляє кореспондент СВІДОК.info.

У своїй доповіді керівник зазначив, що управління, як і всі інші підрозділи міськради у 2022 році, вимушене було переорієнтуватися на «військові рейки». Не дивлячись на те, що велика кількість працівників сфери культури (серед яких переважна більшість жінок) вимушені були виїхати за кордон або в інші регіони України, аби убезпечити себе та своїх дітей, управління продовжувало свою діяльність.

Зокрема були проведені деякі дистанційні заходи, присвячені міським святам, організація «ялинки незламних» та інше. Особливо Юрій Любаров відзначив роботу бібліотек, які у ті чи інші проміжки часу виконували функції то волонтерських центрів, то укриттів для цивільних жителів міста, то пунктів з роздачі хліба.

Юрій Любаров

На жаль, обстріли Миколаєва з боку російських загарбників торкнулись і закладів культури. Керівник управління пригадав зруйнований рашистами будинок культури «Корабельний» та повідомив, що, скоріше за все, його буде повністю знесено, а на його місці побудований новий. Любаров зазначає, що зараз над проєктом вже попередньо працюють італійські архітектори.

Також керівник зазначив, що невдовзі, окрім офіційного відкриття для відвідування, буде проведена реорганізація дитячого містечка «Казка», проте це не позначиться на роботі парку. Це будуть суто юридичні зміни.

Попри різного роду складнощі, управління намагається організувати повоєнну роботу на ниві культури. Любаров анонсував скоре відновлення роботи художніх колективів і запросив долучатися до продовження творчого процесу.

Торкнувся керівник управління і теми демонтажу пам’ятника в Адміралтейському сквері. За словами посадовця, є певні зрушення щодо його передачі до музею, проте це буде довгий шлях через безліч інстанцій, які повинні прийняти рішення. Як тільки процес буде мати певні зрушення — громада буде проінформована.

Приєднуйтесь до нашого Телеграм-каналу за посиланням