Водій тролейбуса: миколаївців запрошують опанувати нову професію

Водій тролейбуса: миколаївців запрошують опанувати нову професію

Війна нанесла важкий удар по економіці нашої країни, а багато людей фактично залишилися без роботи. Проте, не дивлячись на важку ситуацію, ринок праці поступово оговтується.

Левову частку вакансій у місті Миколаєві безпосередньо пропонують комунальні підприємства, одним з яких є «Миколаївелектротранс». Наразі тут відновили курси підготовки водіїв тролейбусів, повідомляє кореспондент СВІДОК.info.

За словами методиста учбово-виробничого центру підприємства Ірини Воздвиженської, майбутнім водіям необхідно пройти навчання: саме теоретичний й практичний блок.

«З приводу вимог: кандидату має бути не менше 21 року, необхідна наявність паспорта з пропискою, ідентифікаційний код, середня загальна освіта, відсутність медичних протипоказань та досвід керування транспортом», - зазначила вона.

Навчальний блок триває 14 тижнів – це 3,5 місяці.

«Форма навчання денна: з понеділка по п’ятницю. С 8:00 до 14:00 теоретична частина, а практична частина до 17:00. Навчання абсолютно безкоштовне, але по закінченню навчання ви маєте підписати договір з підприємством про те, що ви маєте відпрацювати два роки», - розказала пані Ірина. 

Переваги такої роботи очевидні: стабільність, гнучкий графік та наявність пакета соціальних послуг. Також слухачі отримають на весь період навчання стипендію.

«На цей час у нас відновлена робота з Європейським банком реконструкції та розвитку. На сьогодні у нас в штаті залишилося 67 водіїв і щодня ми випускаємо 28 одиниць транспорту. Технічно, по наявному транспорту у парку підприємства, ми можемо випускати близько 60 одиниць щоденно, але це потребує додаткового водійського складу», - зазначив керівник КП «Миколаївелектротранс» Юрій Сметана.

В перспективі підприємство потребує близько 200 водіїв, адже Миколаїв очікує на партію нових тролейбусів.

«Саме тому ми збільшили стипендію по навчанню до розміру 6700 гривень щомісяця», - зауважив він.

Не виключено, що у майбутньому будуть розпочаті й курси водіїв трамвая.