У Миколаєві почали розглядати пропозиції до Програми відновлення території громади

У Миколаєві почали розглядати пропозиції до Програми відновлення території громади

Робоча група з розроблення Програми комплексного відновлення території Миколаївської міської територіальної громади розпочала розглядати пропозиції, подані юридичними та фізичними особами.

Під час онлайн-зустрічі обговорили інформацію, підготовлену Головним управлінням ДСНС в Миколаївській області. Як зазначив голова робочої групи, заступник міського голови Сергій Коренєв, питання безпеки є нагальними для Миколаєва, тому розгляд почали саме з ДСНС.

Зі слів представників служби, у Програми мають бути відображені такі напрямки, як захист населення від надзвичайних ситуацій, протипожежні заходи, відновлення пошкоджених об’єктів на території міста.

Начальник відділу інженерно-технічних заходів ГУ ДСНС України в Миколаївській області Максим Савенок повідомив, що в нашому місті внаслідок обстрілів російського агресора завдано шкоди 5 підрозділам ДСНС. Зокрема, рятувальній станції та пожежно-рятувальним частинам.

“Пошкодження різного ступеню. Найближчим часом буде виконана експертна оцінка збитків”, - каже він.

Об’єкти включать до плану відновлення. Після розробки та прийняття Програми громада зможе залучати кошти з різних джерел на відбудову.

Крім того, під час зустрічі йшлося про облаштування захисних споруд та об’єктових систем оповіщення у місцях масового перебування людей в Миколаєві, протипожежні заходи (влаштування протипожежного водопостачання на території міста, встановлення гідрантів та водозабірних колонок, штучних водойм та ін), спорудження рятувальних постів/станцій на водних об’єктах, відновлення автоматичних систем протипожежного захисту в будинках підвищеної поверховості, створення “Класів безпеки” у навчальних закладах та ін.

Нагадаємо, що Програма комплексного відновлення базуватиметься на даних про руйнування, демографічну ситуацію та стан місцевої економіки, визначатиме основні просторові та соціально-економічні пріоритети, а також комплекс першочергових заходів для забезпечення відновлення населених пунктів, які постраждали внаслідок бойових дій.