На Миколаївщині відбувся концерт на підтримку українських військових

На Миколаївщині відбувся концерт на підтримку українських військових

Вперше від початку повномасштабного вторгнення російських військ в Україну в селі Мішково-Погорілове, що на Миколаївщині, відбувся благодійний концерт "З Україною в серці" на підтримку Збройних сил України.

Голова Мішково-Погорілівської сільської ради Андрій Ботанін розповів кореспондентам Суспільного про мету заходу.

"Ми сьогодні об'єднали дві таких мети великих. Перше — це донати. А друге — це все ж таки відвернути від насущних проблем цього жахливого року і потрошку повертати їх до мирного життя", — сказав голова сільради.

За словами Андрія, село потроху оживає.

"Повернулись майже всі. Тому сім тисяч мешканців майже всі на місці. Повернення розпочалося ще влітку, а вже більшість повернулась після звільнення Херсона", — розповів Андрій Ботанін.

Розпочалась концертна програма з пісні-флешмобу "Доброго вечора, ми з України". Тріо "Малашевич" заспівали одну авторську пісню, а другою була "Стефанія". Солістка гурту Олександра сказала, що співають для підтримки духу українців.

"Це є дуже важливо для наших людей. Щоб наснага відновилась моральна, духовна", — сказала Олександра Малашевич.

Поряд зі сценою розмістили ярмарок. На ньому можна було придбати смаколики, сумки-шопери, прикрашені патріотичними малюнками, прикраси, сувеніри тощо.

Жителька села Алла каже, що радо підтримали ідею організації збору на потреби ЗСУ.

"Запропонували нашим дівчатам, господиням смаколиків напекти. Це все зроблено з любов'ю своїми руками, і ми хочемо допомогти нашим воїнам. В нас є — і млинці, і пироги, і пампушечки, навіть зелений лучок, і в нас добрі є огірочки, збивають дрони", — розповіла Алла.

Жителі громади, каже жінка, дуже дружні.

"Завжди підтримуємо не тільки ЗСУ, а й один одного. Багато жителів під час військової російської агресії не виїхали. Так і залишаємося. Тримаємось разом, один одного підтримуємо", — сказала Алла.

Більшість людей, які прийшли на захід — жителі села Мішково-Погорілове. Втім, були такі, хто приїхав з інших населених пунктів, аби задонатити для оборонців України.

"Ми проживаємо у Зайчевському. Це збір для ЗСУ. Благодійність. Тому ми вирішили і відпочити з дітьми, і взяти учать в такому заході", — розповіла глядачка концерту Оксана.

Пожертвувала гроші для Збройних сил України жителька Мішково-Погорілового Тетяна.

"Тільки гарні враження. Тільки яскраві емоції. Я радію, що в нас це все відбувається. Ми разом з дітьми. Вони кожен окремо донатять, як можуть, я разом з ними, також в свою чергу. Діти задоволені, бо виграли у розіграші чашечку, значки патріотичні з прапором України", — сказала Тетяна.

За словами Андрія Ботаніна, під час благодійного концерту 18 березня вдалося зібрати понад 81 тисячу гривень. Гроші передадуть для потреб Збройних сил України.