У Миколаєві вчилися вишивати орнаменти для вишиванки

У Миколаєві вчилися вишивати орнаменти для вишиванки

У Миколаївській центральній міській бібліотеці імені Марка Кропивницького 18 травня відбувся майстер-клас з виготовлення орнаментів для вишиванки. Проводила його заслужена майстриня України Валентина Димова. На захід прийшли 18 жінок.

Про це кореспондентам Суспільного розповіла майстриня.

"Звичайно, не кожен нині має можливість замовити собі вишиванку, але ж можна власноруч зробити орнамент. Власне сьогодні ми це і робимо. Створюємо оберегові символи. Це вже мій шостий майстер-клас тут під час повномасштабної війни. До цього, наприклад, робила заходи зі створення ляльок-мотанок", — розповіла Валентина Димова.

Вперше на майстер-клас по вишивці прийшла жителька Миколаєва Лариса.

"Мені подобається, майстриня чудово все пояснює, як, що і до чого. До цього трохи намагалася вишивати, але вишиванкою як такою не займалася", — говорить відвідувачка.

"Щотижня в бібліотеці Кропивницького влаштовуємо 1-2 майстер-класи різних мисткинь. Це вже стало традицією, починаючи з листопада 2022-го. Тому що бачимо цікавість до культури, народознавства і від містян, і від переселенців. Таким чином те, що ми втратили за часів Радянського Союзу — сьогодні надолужуємо", — сказала організаторка заходу Валентина Кривцова.

Захід присвятили Дню вишиванки, який традиційно відзначають в третій четвер травня.