Турецький фонтан та зупинки-укриття: у Миколаєві макет містечка Dream City поповнився новими експонатами

Турецький фонтан та зупинки-укриття: у Миколаєві макет містечка Dream City поповнився новими експонатами

У Миколаєві 20 травня відомий макет Dream City поповнився новими локаціями та гостинно відкрив свої двері для друзів.

Про це повідомляє кореспондент СВІДОК.info.

Андрій Шинкаренко, миколаївський краєзнавець та один з авторів містечка, провів для гостей тематичну екскурсію та розказав, що Dream City зазнав пошкоджень під час повномасштабної війни.

Окупанти неодноразово влучали ракетами біля будівлі музею – макет отримав пошкодження від вибитого скла у вікнах та вибухової хвилі. Навіть фрагменти ворожих ракет опинилися на макеті. З десяток будівель казкового містечка зруйнувалися, впала й копія Шухівської водонапірної вежі – до слова, така ж доля спіткала вежу у 1944 під час Другої світової війни. Проте вежу як у житті, так і на макеті вдалося підняти та відновити.

Цікавим стало також поповнення макета новими локаціями. Однією з них стала копія «Турецького фонтану», що є у нашому Яхт-клубі, виконана у масштабі 1/87. Також своєрідними символами воєнного часу стали копії справжніх зупинок-укриттів, які встановлені у Миколаєві.

Пан Андрій також показав копію знищеної будівлі Миколаївської ОВА – модель не увійде до макета, але буде нагадуванням про трагічні події війни.

На жаль, через пошкодження у Dream City не курсують потяги і не горить світло у будиночках – попереду роботи щодо відновлення живлення. Проте дуже показово, що життя містечка відновлюється, так само й відновиться життя в України разом з перемогою.

Приєднуйтесь до нашого Телеграм-каналу за посиланням

Автор проєкту Андрій Шинкаренко