Підрив Каховської ГЕС: вода підтоплює береги Миколаєва. РЕПОРТАЖ

Підрив Каховської ГЕС: вода підтоплює береги Миколаєва. РЕПОРТАЖ

В Миколаєві через підрив окупантами Каховської ГЕС фіксують підняття рівня води, але динаміка не критична. Мова іде про підняття рівня води на 5 см у годину-дві. Все залежить від місця, де проводяться заміри, погодних умов, вітру, течії і так далі.

Про це СВІДОК.info розповіли у Миколаївському гідрометцентрі.

Також там повідомили, що наразі не спостерігається критичний підйом води, і прогноз доволі оптимістичний, адже навіть у Херсоні фіксують помірний підйом рівня води.

Різких підйомів води не прогнозують і таких, що може викликати стихійні явища — теж.

Проте, як повідомляють кореспонденти СВІДОК.іnfo, рівень води помітно піднявся в Інгулі та Південному Бузі у деяких районах Миколаєва. Зокрема, на аляудському спуску, де комунальні служби ЕЛУ автодоріг вже підливають у понтони води, щоб трохи заглибити міст. Вода помітно розлилася в бік Аляуд, проте не досягає ще критичного рівня.

Також помітне збільшення рівня води в прибережних районах Ракетного Урочища, зокрема, в районі притулку для людей похилого віку. Вода, за словами місцевих мешканців, піднялась майже на метр. Там затопило частину імпровізованого пляжу. Вода дійшла до дитячого майданчика, а також до парканів приватних домоволодінь. За словами людей, ще вчора такого не було, тобто підняття води відбулось саме сьогодні.

Також помітно піднявся рівень води і в самому Миколаєві, в центрі. Так, наприклад, у яхт-клубі вода підтоплює набережну частину і вже майже досягла поверхні великого пірс, а також повністю затопила територію СДЮШОР з вітрильного спорту. В деяких місцях по дорозі вода на 25 сантиметрів покриває асфальтовану дорогу.

За словами працівників яхт-клубу, підняття рівня води почали спостерігати з 9 години ранку. Те саме кажуть місцеві мешканці Аляуд та Ракетного Урочища.

Також дуже помітне затоплення берегової лінії району Намив. В деяких місцях вода доходить майже до дороги. Затоплено частину літніх майданчиків місцевих кафе.

Також місцеві мешканці повідомляють про затоплення берегової частини у Корабельному районі. Проте комунальні служби та влада запевняють, що ситуація не критична і місто не загрожує стихійний паводок, а всі виклики надається оперативна відповідь.

Приєднуйтесь до нашого Телеграм-каналу за посиланням