«Зелена» енергетика та укриття для навчальних закладів: Віталій Кім обговорив напрямки співпраці з міжнародними організаціями

«Зелена» енергетика та укриття для навчальних закладів: Віталій Кім обговорив напрямки співпраці з міжнародними організаціями

У четвер, 15 червня, начальник Миколаївської обласної військової адміністрації Віталій Кім провів зустріч з виконавчим директором UNOPS Жоржем Морейрою де Сілвою, директором офісу UNOPS в Україні Тімом Ларднерлом та директоркою Групи з питань партнерських відносин UNOPS Емілі Потвен.

Також були присутні заступник начальника Миколаївської ОВА Микола Марінов, керівник Миколаївського офісу UST - Ukraine Support Team Дмитро Тарасенко та представники сторін.

Під час зустрічі обговорили питання подальшого співробітництва у сфері енергоефективності та «зеленої» енергетики. Сторони обмінялися досвідом та механізмами впровадження проєктів у цих галузях.

Віталій Кім зазначив, що Миколаївщина має великий потенціал використання відновлюваної енергетики, а особливо це стосується вітрової генерації.

«Зелена» енергетика у Миколаївській області продовжує розбудовуватися, попри всі обставини. Це сприяє створенню не лише екологічно чистого енергетичного сектору, але й нових робочих місць. На сьогодні найбільшою підтримкою буде залучення інвестицій у відновлення і розвиток цієї галузі», – сказав він.

Виконавчий директор UNOPS Жорж Морейра де Сілва додав, що використання відновлювальної енергетики не лише зменшить негативний вплив на навколишнє середовище, але й значно знизить ризик техногенних катастроф.

«Ми підтримуємо вас у прагненні реалізувати свій потенціал у сфері сталого розвитку та екологічного, енергетичного майбутнього», – запевнив він.

Також сторони розглянули питання забезпечення укриттями дитячі садочки та школи регіону.

«Укриття у навчальних закладах є надзвичайно важливою складовою безпеки наших дітей. Ми раді, що UNOPS виявляє зацікавленість у співпраці з нами щодо цього питання. Разом ми зможемо забезпечити належні умови для навчання та розвитку дітей», – висловив переконання очільник області.

Окремо, представники UNOPS повідомили, що для подальшої плідної комунікації з місцевою владою, у Миколаєві планують відкрити офіс.