«Дідову хату» в Миколаївському зоопарку прикрасять таврійським розписом

«Дідову хату» в Миколаївському зоопарку прикрасять таврійським розписом

Унікальну «Дідову хату» в Миколаївському зоопарку розпишуть таврійським розписом.

Про це повідомила віцепрезидентка «Національної туристичної організації» Тетяна Чичкалюк.

На відео, яке виклала в соцмережах Тетяна, директор зоопарку Володимир Топчий розповідає, що «Дідову хату» побудували майже 20 років тому — в 2004 році. Вона має аутентичний вигляд, типовий для півдня України, — Топчий об'їздив різні куточки країни, щоб подивитися, як будували хати наші предки. Тому цей об'єкт вважається унікальним, аналогія якому у місті немає.

Тепер же хату вирішили розмалювати таврійкою. Особливість таврійського або ж причорноморського орнаментального розпису — те, що в ньому переважає морська, рослинна, тваринна тематика, зображення морської фауни, хвиль. Головні серед кольорів — відтінки синього.

Одна з авторок проєкту психологиня, сертифікована арттерапевтка Руслана Сікаленко ділиться задумом, щоб «Дідова хата» стала відома в соцмережах і розповідала про наш улюблений зоопарк.

«Це буде наша морська палітра, буде квітковий орнамент, тваринні. Це буде гарна, сучасна інстаграм-локація. І я хочу, щоб фото цієї хати замайоріли в соцмережах та розповідали на весь світ про наш унікальний розпис та наш улюблений зоопарк».

Автори проєкту вважають, що локація стане це одним туристичним маяком регіону.