Створила прихисток: жителька Миколаєва доглядає за 143 котами та 5 собаками

Створила прихисток: жителька Миколаєва доглядає за 143 котами та 5 собаками

Жителька Миколаєва понад 10 років допомагає та доглядає за безпритульними тваринами. Станом на 16 червня у жінки проживає 148 тварин. Для їхнього утримання жінка придбала будинок.

Про це дізнавалися кореспонденти Суспільного.

Ірина Костюченко вже понад 10 років рятує, лікує та стерилізує тварин. Вона має 143 коти та 5 собак. Ірина волонтерка, займається бездомними тваринами, яких знаходить на вулиці та надає догляд за ними.

"Я буквально першого червня зробила перепис населення тваринок. В мене в квартирі знаходяться 36 хворих — це ті, в яких хворі нирки, старі — різні хвороби у цих тваринок. Вони доглянуті вранці й ввечері, і мама моя завжди за ними дивиться",— розповідає волонтерка Ірина.

За словами жінки, за під час війни тварин збільшилося. Люди які виїжджали просили Ірину доглянути за тваринами, адже вона живе у приватному секторі. Для тварин Ірина облаштувала усі приміщення у будинку.

"Це літня кухня, яку я хочу обладнати теж для тваринок. У будинку моєму для мене кімнати немає, це дім лише для тварин. Коли мені потрібно їх лікувати, залишатися, доглядати за хворими, я купила розкладачку і я сплю поміж котів на розкладачці",— розповідає волонтерка Ірина.

Ветеринар Олег зазначає, котів необхідно утримувати групами не більше 10 тварин. За словами фахівця, тварин необхідно періодично перевіряти на інфекційні захворювання, говорить ветеринар Олег

"Утримання тварин у великій кількості — є певні небезпеки з приводу інфекційних захворювань, тому що тварини різного віку мають різний імунний статус. Бажано утримувати тварин невеликими групами в кількості до 10",— розповідає ветеринар Олег.