Відновити нормальні умови життя у затоплених селах Миколаївщини: в області пройшла нарада

Відновити нормальні умови життя у затоплених селах Миколаївщини: в області пройшла нарада

У п‘ятницю, 16 червня, під головуванням першого заступника начальника Миколаївської обласної військової адміністрації, керівника робіт з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації Георгія Решетілова та заступника начальника Миколаївської ОВА Валентина Гайдаржи відбулась нарада з членами регіонального штабу з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації техногенного характеру регіонального рівня, пов’язаної з підривом військовими рф Каховської ГЕС та затопленням окремих територій Миколаївської області.

Про це, на своїй сторінці у «Фейсбук», повідомляє Головне управління ДСНС України у Миколаївській області.

Метою зустрічі було обговорення проміжних результатів та визначення пріоритетних напрямів подальшої роботи з ліквідації наслідків підриву Каховської ГЕС.

Першочергово, учасники наради доповіли про стан гідрологічної обстановки в області та стан санітарно-епідемічного благополуччя й ветеринарного контролю в зоні надзвичайної ситуації.

Георгій Решетілов зазначив, що рівень води в затоплених регіонах продовжує знижуватись, тому сили для проведення відновлювальних робіт потрібно нарощувати. В першу чергу, це стосується систем життєзабезпечення в постраждалих населених пунктах: водо-, газо-, та електрозабезпечення.

«Роботи ще дуже багато, і питань, які потребують вирішення, так само. Маємо зробити все від нас залежне аби відновити нормальні умови життєдіяльності у затоплених селах Миколаївщини», - підкреслив на завершення засідання Георгій Решетілов.