Мер Сєнкевич в Данії налагоджує співпрацю щодо відбудови та розвитку Миколаєва

Мер Сєнкевич в Данії налагоджує співпрацю щодо відбудови та розвитку Миколаєва

Миколаївський міський голова Олександр Сєнкевич цими днями перебуває в Данії, про що він розповів в соцмережах. Це його перший візит до Королівства, з яким наш регіон розвиває співпрацю в питаннях відбудови Миколаєва.

Тут Сєнкевич взяв участь у масштабному форумі Folkemødet (Народні збори), який щороку проходить на острові Борнхольм і збирає представників уряду Данії, мерів міст та регіонів, найбільших профспілок, бізнесу та інвесторів.

«Виступив на форумі як спікер на десяти панелях, присвячених Україні та відбудові Миколаєва. Презентував наше місто, розповів про ситуацію в Миколаєві, наслідки російської агресії та наші перші кроки для відбудови міста».

Міський голова мав змогу поспілкуватись із прем'єр-міністром Данії Метте Фредеріксен, міністром закордонних справ Ларсом Люкке Расмуссеном і міністром з бізнесу та підприємництва Мортеном Будсковим та обговорити питання подальшої підтримки Данією Миколаєва.

Також Сєнкевич наживо зустрівся із мером міста Копенгагена Софі Хесторп Андерсен, з якою обговорив питання надання Миколаєву міських автобусів та можливу співпрацю наших міст в напрямку реабілітації ветеранів, обміну досвідом в розвитку та управлінні міст (Копенгаген входить до рейтингу найбільш сучасних та комфортних для життя міст у світі).

«Особливо приємно було зустрітися наживо з мером міста Ольборг (міста, з яким ми нещодавно підписали меморандум про співпрацю) Лассе Фріменом Йенсеном та обговорити питання розвитку спільних проєктів між нашими містами щодо відбудови соціальної інфраструктури. Власне, мій візит сюди організувала Асоціація Українців Данії, за що я їм щиро вдячний. Разом із головою Асоціації та Послом України в Данії Михайлом Видойником провели зустріч із Педером Лундквістом, генеральним директором Експортно-інвестиційного фонду Данії, який готовий інвестувати у відбудову Миколаєва. Також зустрівся в Danish Industry з данськими підприємцями, які зацікавлені у відбудові нашого міста та відкритті офісів своїх компаній у Миколаєві після війни, що призведе до створення нових робочих місць».

Сторони домовилися, що найближчим часом представників данського бізнесу запросять до Миколаєва, аби ті змогли на власні очі більш детально познайомитися з містом, щоб розпочати роботу над його відбудовою.