«Можна сказати, що Миколаївщина вже не підтоплена зовсім», - Кім про наслідки підриву ГЕС

«Можна сказати, що Миколаївщина вже не підтоплена зовсім», - Кім про наслідки підриву ГЕС

Голова Миколаївської ОВА Віталій Кім в ефірі телемарафону розповів про наслідки підриву окупантами Каховської ГЕС, які досі спостерігаються в області. Так, з 375 будинків, що були підтоплені, всі наразі вже не підтоплені.

«ДСНС працює по відкачці, там додаткові помпи. В нас ситуація стабільна. Мало того, два мости, які пішли під воду, один дерев'яний і один бетонний, встояли і вже працюють».

Що стосується епідеміологічної ситуації та якості води, то Кім підтвердив, що в пробах висівають кишкову паличку. Але це пов'язано, за його словами, не тільки з ситуацією, що сталася на ГЕС.

«Треба зазначити, що це, в тому числі, і сезонна історія, тому що минулого року такі ж показники були плюс-мінус, без підтоплення ГЕС. Тобто ситуація важка, але накладається ще й те, що це сезонність».

Кім прогнозує, що найближчим часом ситуація вирівняється. Наразі вода відступила. По Снігурівці лишається підняття рівня до 50 см, але це вже нижче критичної точки.

«Можна сказати, що Миколаївщина вже не підтоплена зовсім».

Нагадаємо, що у зв'язку з підривом окупантами греблі Каховської ГЕС заборонено купатися та ловити рибу в річках Миколаєва. Заборона діятиме із 15 червня до 1 липня.