Миколаївські онкохірурги видалили кулю бійцю «Азова»

Миколаївські онкохірурги видалили кулю бійцю «Азова»

Миколаївський обласний центр онкології продовжує не тільки лікувати онкологічних пацієнтів, а й надавати допомогу постраждалим від російської агресії.

Про це повідомляється на сторінці закладу.

Пацієнт, військовий, отримав проникаюче поранення черевної порожнини під час бойових дії на Азовсталі.

«Там же йому була виконана екстрена лапаротомія з виведенням цекостоми через ураження товстої кишки. Можливості виконати рентгенологічні дослідження за зрозумілих причин не було, під час ревізії черевної порожнини сторонніх тіл знайдено не було. Через кілька місяців пацієнтові була закрита стома та рекомендовано виконати КТ черевної порожнини. На КТ виявилась цікава знахідка, а саме куля, що була розташована в воротах селезінки, яка і спричинила поранення», - йде мова у повідомленні.

Пацієнт звернувся до Миколаївського центру онкології та був запланований на оперативне втручання з видалення кулі.

«Видалення стороннього тіла з такої ділянки як ворота селезінки потребує кропітливої та прецизійної роботи, оскільки є високий ризик ушкодження селезінкових судин. Але операційна бригада в складі онкохірургів Пішака Д.М., Меда О.М., лікаря-інтерна Червонооченка В.А. та анестезіолога Чувашової Н.О. блискуче впоралась із поставленим завданням та вилучила кулю без пошкодження критичних структур», - зазначили медики.

Пацієнт був виписаний у задовільному стані.