У Миколаєві анонсували новий набір на курси водіїв тролейбуса: як проходить навчання

У Миколаєві анонсували новий набір на курси водіїв тролейбуса: як проходить навчання

У березні поточного року на базі КП «Миколаївелектротранс»  стартував черговий набір на курси водіїв тролейбуса. Наразі у них тривають завершальні заняття перед виходом на лінію.

Про це повідомляє кореспондент СВІДОК.info.

За словами методиста учбово-виробничого центру підприємства Ірини Воздвиженської, курси завжди викликають великий інтерес у майбутніх курсантів.

«На початку на курсах було 22 людини. Ми, якби на початку всю інформацію даємо, але люди, буває таке, що в процесі навчання розуміють, що це їм не підходить або щось не підходить по життю і вони йдуть. На даний час, у нас п'ятнадцять людей: когось мобілізували, хтось сам пішов. З приводу самого курсу: навчання триває вже 2 місяці - залишився один місяць. 19 липня вони вже закінчують курс навчання, здають у нас іспит і далі йдуть уже в Сервісний центр МВС здавати теоретичну частину. Після цього вони до нас повертаються, проходять працевлаштування, стажуються і виходять вже самостійно на лінію», - каже вона.

З приводу самого курсу навчання, то курсанти вивчають правила дорожнього руху, основи безпеки дорожнього руху, основою обслуговування пасажирів, охорону праці. Також важливий аспект – практичне навчання.

«На кінець навчання вже мають добре їздити по стрілках, спецчастинам, по всім маршрутам міста. Ми дивимося, наскільки людина впевнена себе веде, реагує на всі знаки, на всі моменти дорожньої обстановки. В принципі, навчання для когось легко проходить. Для когось, трохи важче - все залежить від людини», - зазначила пані Ірина.

Майбутнім водіям надають змогу отримати додаткові практичні заняття за потребою. Курсанти, під час навчання, опановують будову усіх наявних тролейбусів на підприємстві: «ЛАЗ», «ЗіУ – 9», «ЮМЗ», «Дніпро», «Skoda» та «МАЗ». Проте, у якості учбових тролейбусів, використовують вищевказані тролейбуси «Skoda»  - надалі до навчального парку планують додати сучасний троллейбус «Дніпро».

Як зазначив керівник КП «Миколаївелектротранс» Юрій Сметана, з 21 червня стартує набір на нову групу майбутніх водіїв тролейбуса.

«Ми хочемо запросити всіх на навчання. Навчання буде відбуватися протягом 14 тижнів. Будемо платити кожному охочому навчатися стипендію в розмірі 6700 гривень на місяць тому запрошуємо всіх стати частиною великого колективу нашого підприємства!», - каже він.

Наразі на маршрутах міста працюють 28 одиниць тролейбусів, з них 22 тролейбуси з низькою підлогою.

«Ми так само продовжуємо відчувати нестачу водійську складу, розуміючи перспективи плани щодо отримання нового рухомого складу, який надійде в місто в рамках кредитної. Ми бачимо, що нам потрібно близько 150 водіїв. Зараз ми маємо близько 68 водіїв в штаті», - зауважив він.

Нагадаємо, що курсанти, окрім щомісячної стипендії, отримують  офіційне працевлаштування та соціальний пакет.