У Миколаєві оглянули укриття в одному з дитсадків: заклад рекомендують до відкриття. ФОТО

У Миколаєві оглянули укриття в одному з дитсадків: заклад рекомендують до відкриття. ФОТО

У Миколаєві показали та перевірили відремонтоване укриття у одному з дитячих садочків міста. Локація готова до роботи й облаштована для комфорту дітей.

Про це повідомляє кореспондент СВІДОК.info.

За словами керівника управління освіти міськради Ганни Личко, це вже четверте укриття, яке облаштоване у закладах дошкільної освіти.

«Приміщення готове до використання, в нас є ряд окремих питань щодо організації підготовки відвідування вихованцями закладу. Насамперед йде мова про комплектування працівниками, вони вже всі пройшли медичний огляд, це все буде перевірятися. Також ми будемо робити аналіз води на відповідність усім санітарним нормам. Якщо вода не буде відповідати усім вимогам, то відкриття закладу буде відтерміновано. Ми з радістю чекаємо на вихованців, - каже вона. - Ми також працювали над тим, щоб в цьому закладі дошкільної освіти була встановлена система очищення питної води, яка забезпечує у нас не лише харчоблок».

Раніше в укритті був звичайний підвал, без вентиляції та необхідних комунікацій. Наразі тут облаштували санвузол, аварійне освітлення, вентиляцію, пожежну сигналізацію, встановили дитячі меблі та тематичні ігрові зони. укриття розраховано на 331 дитину і 30 дорослих.

З місцевого бюджету на облаштування укриття було витрачено 1,5 мільйона гривень.

Члени комісії, до складу якої входять представники Держпродспоживслужби, відділу превенції, управління охорони здоров’я, управління цивільного захисту, ДСНС та представники управління освіти, рекомендували приміщення до експлуатації, підписавши відповідний акт.

Аварійне освітлення в укритті