Миколаївщина отримає модульні мости від американських партнерів, щоб налагодити сполучення дорогами

Миколаївщина отримає модульні мости від американських партнерів, щоб налагодити сполучення дорогами

The Conflict and Development Foundation надіслала в Україну 9 тимчасових переправ в рамках проєкту “Модульний міст”, який стартував у квітні 2023 року. Агентство відновлення домовилося з CDF, про те, що вона придбає мости на грант фонду Говарда Баффета. Конструкції допоможуть налагодити сполучення дорогами Миколаївської, Харківської та Херсонської областей.

Про це повідомив перший заступник Голови Державного агентства відновлення та розвитку інфраструктури України Андрій Івкою

Це сучасні та якісні модульні конструкції, які виготовила американська компанія  Acrow Corporation - виробник модульних і тимчасових мостів для будівництва та ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій. Інструктори Acrow Corporation мають досвід роботи зі зведення мостів в Афганістані і знають про складні умови зведення мостів під час конфлікту. Вони навчать українських фахівців особливостям монтажу надісланих мостів.

Неоціненна перевага мостів, які передала CDF, - здатність витримати вантажний транспорт. Через війну в Україні зруйновано або пошкоджено 346 мостів і шляхопроводів, а відповідно сотні логістичних ланцюжків розірвано. Лише частина тимчасових переправ пристосована для руху вантажівок, часто їм доводиться робити багатокілометрові об’їзди. Відновлення прямого та короткого сполучення за допомогою модульних мостів - неоціненна допомога усій транспортній системі країни.

Модульні мости від американських партнерів - потужна підтримка для Агентства та жителів прифронтових регіонів. Ці конструкції можна буде швидко та легко зібрати та встановити на місці зруйнованих мостів і таким чином відновити доступ людей до гуманітарної, медичної допомоги та базових державних послуг.
США стали 5 країною, яка надіслала допомогу для відновлення транспортної інфраструктури України. Агентство вже отримало 37 тимчасових мостів, 18 понтонних переправ і 6 катерів для влаштування понтонів від наших чеських, французьких, норвезьких та шведських партнерів.