У Миколаєві на ринках перевіряють дотримання заборони на продаж риби

У Миколаєві на ринках перевіряють дотримання заборони на продаж риби

У Миколаєві інспектори рибоохорони та водного патруля перевіряють місцеві ринки на продаж риби з акваторії Миколаївщини. Відповідна заборона діє до 1 липня.

Про це кореспондентам Суспільного розповів провідний державний інспектор відділу водних біоресурсів Миколаївського рибоохоронного патруля Микола Кононенко.

Продаж риби з акваторії Миколаївщини заборонений з 15 червня по 1 липня, говорить Микола Кононенко. Інспектори перевіряють документи та дозволи на продаж риби, звертають увагу на місце вилову.

"Дана заборона діє на річці Південний Буг до Нової Одеси, вище — продаж і промисел працює, річки Інгул, Інгулець заборона і Дніпро-Бузький лиман заборона на вилов, продаж та купання. Якщо є документи з водойм не заборонених, продаж дозволяється, ставки, але тільки з документами. Якщо документів немає, риба вилучається і складається адміністративний протокол", — розповів інспектор.

На ринку "Колос" інспектори також порушень не виявили. Продавці мають необхідні дозволи.

"Даний продаж з документами з іншої області. Порушень не виявлено", — сказав Микола Кононенко.

За словами інспектора, люди поставилися до заборони свідомо. За період патрулювань з 15 червня був виявлений один порушник.