Фундамент для відновлення Миколаєва: місто відвідала делегація Посольства Швеції в Україні

Фундамент для відновлення Миколаєва: місто відвідала делегація Посольства Швеції в Україні

27 червня, Миколаїв з робочим візитом відвідали представники Посольства Королівства Швеції в Україні. Зокрема, до нашого міста завітали Тимчасовий повірений у справах Посольства Королівства Швеції в Україні пан Леннарт Ліннер та Перший секретар Посольства Королівства Швеції в Україні пан Ерік Петерссон.

З представниками дипломатичної місії зустрівся Миколаївський міський голова Олександр Сєнкевич.  У заході також взяли участь віцемер Сергій Коренєв та заступник директора департаменту міського голови Ігор Філіппов.

Під час зустрічі сторони обговорили безпекову та гуманітарну ситуацію в Миколаєві. Так, Олександр Сєнкевич зазначив, що сьогодні народ України відважно протистоїть збройній навалі росії, відстоюючи право самостійно визначати своє майбутнє.

Минулого року окупанти намагались захопити Миколаїв. Та завдяки героїзму наших захисників місто вистояло. Силам оборони України з перших годин вторгнення активно допомагали комунальники та жителі обласного центру. Зокрема, вони облаштовували блок-пости, фортифікаційні споруди, ремонтували військову техніку тощо.

Ворог майже щодня обстрілював Миколаїв. На жаль, через збройну агресію росії загинуло 157 містян, 733 особи отримали тяжкі поранення. Також окупанти сильно пошкодили цивільну інфраструктуру - школи, дитячі садки, лікарні, житлові будинки, підприємства.

Олександр Сєнкевич зазначив: наразі міська влада готує фундамент для повоєнного відновлення Миколаєва. Наприклад, за участю іноземних фахівців розробляється Майстер-план. Крім того, ведеться робота щодо підготовки іншого важливого документу - Стратегії розвитку Миколаєва.

- Наша мета - створити умови для відновлення економіки, міської інфраструктури, залучення іноземних інвестицій. І ми будемо раді участі наших партнерів у проєктах, що сприятимулюватимуть зростання Миколаєва, - підкреслив Олександр Сєнкевич.