На Миколаївщині відбудували ще один міст

На Миколаївщині відбудували ще один міст

У Галицинівській громаді Миколаївської області ввели в експлуатацію відновлений міст через канал річки Інгулець, який було зруйновано внаслідок військових дій. Нова переправа довжиною 18 метрів може витримувати навантаження до 120 тонн.
 
Відбудували мостовий перехід військовослужбовці 1-ї окремої бригади імені князя Лева Державна спеціальна служба транспорту / UA State Special Transport Service у співпраці з Миколаївською обласною військовою адміністрацією, Управління каналів річки та донорами фандрейзингової компанії United24.
 
У вівторок, 27 червня, на відкритті шляхопроводу були присутні начальник Миколаївської ОВА Віталій Кім, голова адміністрації ДССТ генерал-майор Богдан Бондар, виконуючий обовʼязки начальника управління каналів річки Інгулець Віталій Курінний, директорка директорату функціонального розвитку цифровізації Міністерства цифрової трансформації Анастасія Халєєва та голова Галицинівської громади Іван Назар.
 
За словами Віталія Кіма, відбудова мостів на Миколаївщині є важливим кроком у процесі відновлення нашої області після військових дій.
«Сьогодні ми відкриваємо мостовий перехід, який розвантажить основну трасу на Миколаїв-Херсон і допоможе мешканцям громади вільно пересуватися. Зараз ми відновлюємо інфраструктуру, щоб люди повертались додому. Вдячні нашим Збройним силам України, Державній спеціальній службі транспорту та United24 за допомогу», — сказав очільник області.
Голова Галицинівської громади також подякував військовослужбовцям, які в короткі терміни змогли відновити сполучення між населеними пунктами.
 
Зі свого боку Богдан Бондар додав, що розуміє наскільки важливі мостові переходи для нормального життя у регіоні, тому військові намагалися швидко забезпечити надійну переправу для місцевих жителів.
 
Анастасія Халєєва зазначила, як важливо долучатися до відновлення південного регіону.