Держаудит заявив про переплату за зупинки-укриття в Миколаєві: «електротранс» вказав на некомпетентність аудиторів

Держаудит заявив про переплату за зупинки-укриття в Миколаєві: «електротранс» вказав на некомпетентність аудиторів

Держаудитслужба виявила низку порушень при закупівлі зупинок–укриттів підприємством «Миколаївелектротранс». Аудитори вважають, що підприємство значно переплатило за вказані конструкції.

Про це під час брифінгу повідомив начальник Управління Південного офісу Держаудитслужби в Миколаївській області Денис Яковлєв, передає СВІДОК.info.

«Аудитори дійшли висновку про зайві перерахування коштів постачальнику ТОВ «Елітмайстер» на заявлену суму 5 834,27 тис. гривень. Саме переведення формату будівництва у формат придбання і спричинило завуальованість цієї закупівлі, тому що є конкретні ДБН, який передбачає будівництво захисних споруд, та технічна документація, яка виконувалась фізичною особою підприємця, вона була просто технічною документацією на будівництво МАФу. Якби це будівництво здійснювалося на підставі відповідних ДБН (Державні будівельні норми, - прим. авт.), на підставі конкретної кошторисної документації, чи просто кошторису, то все було б прозорим і зрозумілим», - зазначив він.

За його словами, деякі компанії, які фігурують у договорах, не надали повний пакет документів для звірки. Також, за словами Яковлєва, виконавець робіт отримав значно завищену суму.

«Миколаївелектротранс» перерахував «Елітмайстер» 30 млн. 676 тис.грн на виготовлення таких павільйоні, тоді як перевіркою охоплено лише 15,4 млн. грн. Але всього було виконано 14 зупинок на 15 мільйонів гривень», - каже він.

Наразі вказані матеріали передані до Бюро економічної безпеки.

На такі звинувачення відповіли в КП «Миколаївелектротранс».

«На своїй офіційній сторінці працівники Управління продовжують стверджувати, що «... всього за наявними даними КП «Миколаївелектротранс» перерахувало ТОВ «ІБФ «Елітмайстер» 30 млн 676 тис.грн на виготовлення таких павільйонів «Тимчасове укриття», тоді як перевіркою охоплено лише 15,4 млн грн. Тобто сума виявлених перевіркою закупівель порушень, що призвели до втрат, може подвоїтись». Це є маніпулятивною заявою, адже всі розрахунки з постачальником підтверджуються платіжними дорученнями й ці дані відображаються в Державній податковій службі в Миколаївській області», - йде мова у повідомленні.

Зазначається, що всі ці платіжні доручення також було надано в процесі проведення аудиторської перевірки.

«Також у своєму ж акті вони це підтвердили - це видно в наданому нами документі з підписом аудитора. Тож в результаті маємо сплачених 15 мільйонів 338 тисяч гривень за 14 укриттів, а не 30 мільйонів 676 тисяч гривень, як заявили в Південному офісі Держаудитслужби в Миколаївській області», - підкреслили в КП.

У «Миколаївелектротранс» заявили: подібні заяви є черговим підтвердженням некомпетентності працівників Управління Південного офісу Держаудитслужби в Миколаївській області.

«З огляду на це, звертаємось до представників засобів масової інформації з проханням з обережністю ставитись до всієї озвученої інформації на брифінгу, щоб не вводити своїх читачів в оману. Пропонуємо дочекатись початку судового розгляду цього питання за поданою позовною заявою».

Нагадуємо, що перше судове засідання з цього приводу відбудеться 17 липня в Миколаївському окружному адміністративному суді.