Діти з інтернату на Миколаївщині врятувались від депортації до росії

Діти з інтернату на Миколаївщині врятувались від депортації до росії

Вихованців інтернату у селі Нова Петрівка Баштанського району окупанти примусово вивезли на територію Херсонщини, яка непідконтрольна Україні. Потім їх намагалися депортувати до рф, але, на щастя, діти та вихователі наразі перебувають у Грузії.

Про це під час брифінгу повідомила директорка департаменту освіти та науки Миколаївської ОВА Алла Веліховська, передає кореспондент СВІДОК.info.

«Діти перебувають під опікою посла України в Грузії. Там вони знаходяться в дуже нормальних умовах. Якщо їх повертати до України зараз, вони мають написати заяву, що вони хочуть повернутися додому разом із своїм вихователем. Усе це ми зробили. Весь цей час увесь цей процес відслідковували, писали в абсолютно всі інстанції, організовували декілька зелених коридорів, але усі вони були зірвані. Все, що ми могли на той час, - ми робили. Ми їх чекаємо, у нас вже давно для них приготовані місця», - каже вона.

Зазначимо, що дві дитини були всиновлені - одну батьки забрали до США з Грузії. Інша дитина чекає на родичів - опікунів. 

Приєднуйтесь до нашого Телеграм-каналу за посиланням