Нідерландські благодійники допоможуть відновити багатоквартирні будинки у Шевченківській громаді

Нідерландські благодійники допоможуть відновити багатоквартирні будинки у Шевченківській громаді

Благодійний фонд «OpenDoorUkraine.NL» з Нідерландів планує відновити багатоквартирні будинки у Шевченківській громаді, які постраждали внаслідок російської військової агресії.

Про це повідомив голова фонду, колишній посол королівства Нідерландів в Україні Роберт Серрі під час зустрічі з начальником Миколаївської обласної військової адміністрації Віталієм Кімом, його заступником Миколою Маріновим та керівником Миколаївського офісу UST - Ukraine Support Team Дмитром Тарасенком.

За словами Роберта Серрі раніше фонд «OpenDoorUkraine.NL» уже допомагав із ремонтом пошкоджених будинків у Київській області, а зараз розпочинає активну роботу на Миколаївщині.

«Наші проєкти, хоч і невеликі за масштабом, проте дозволяють людям залишатися у відносно безпечних районах та допомагають зменшити гостру нестачу житла через війну, сприяти місцевій економіці й заохочувати поверненню внутрішньо переміщених осіб до своїх домівок», – сказав він.

У відповідь Віталій Кім зазначив, що житловий фонд регіону зазнав значних пошкоджень та руйнувань через військову агресію росії, тому його відновлення залишається одним з найважливіших завдань.

«Ініціативи наших партнерів, що спрямовані на відновлення житлової інфраструктури, мають велике значення для покращення якості життя мешканців області.  Сподіваюсь, що співпраця з «OpenDoorUkraine.NL» стане прикладом для інших благодійних організацій та країн. Миколаївщина завжди відкрита до партнерства», – додав начальник ОВА.