На Миколаївщині відновлюють водопостачання в селищі Первомайському

На Миколаївщині відновлюють водопостачання в селищі Первомайському

У Первомайському Миколаївської області станом на 25 липня підрядна організація виконує роботи з відновлення водопостачання завдяки фінансуванню благодійної організації "Оксфам". Жителі селища залишилися без води внаслідок російських обстрілів в березні 2022 року.

Про це кореспондентам Суспільного повідомив голова Первомайської селищної військової адміністрації Максим Коровай.

"Цифри сказати точно не можу, але це не 500 тисяч, і не один мільйон, а більше. Це десь близько 2-3 мільйонів гривень",— говорить Максим Коровай.

Зі слів голови Первомайської СВА, на минулому тижні (17-23 липня — ред.) роботи увійшли в активну фазу. Виконують згідно з затвердженим графіком. Вода має з'явитися до кінця жовтня в усіх багатоквартирних будинках.

"Фактично та вежа Рожновського, яка теж на ремонті, в якій вміщується до 90 кубів води, забезпечувала весь багатоквартирний сектор і частину приватного сектору ",— розповідає Максим Коровай.

За словами Максима Коровая, ситуація з наданням питної та технічної води є скрутною. Однак різні організації, підвозять в села питну бутельовану воду. Станом на 25 липня із 11 населених пунктів в шести, централізоване водопостачання налагодили.

"На Засіллі то є вода, а на заводі (Первомайське — ред.) немає. Довозять. Стоять бочки пластмасові. Там і беруть люди",— розповідає житель Первомайського Павло.

Жителька Олександра з Первомайського каже, що коли водонапірна вежа почне працювати, ситуація поліпшиться. Але станом на 25 липня ситуація дуже складна. Люди знаходять вихід, коли проходить дощ збирають воду, інакше доводиться далеко їхати та тягти воду тачкою.