Мер Сєнкевич розповів, як Миколаїв допомагає Збройним Силам від початку повномасштабної війни

Мер Сєнкевич розповів, як Миколаїв допомагає Збройним Силам від початку повномасштабної війни

Вчора, 25 липня, відбулось засідання Асоціації міст України. Головна тема обговорення - допомога Збройним силам України.

Про це повідомив міський голова Миколаєва Олександр Сєнкевич.

У Миколаєві з перших днів російського вторгнення всі міські служби робили і роблять усе можливе та інколи неможливе, щоб посилити українських військових, зазначив мер.

Саме міські комунальники спільно з місцевими підприємцями будували перші блокпости в Миколаєві і за містом, вони рили окопи, виготовляли протитанкові їжаки, ремонтували техніку, фарбували її в маскувальні кольори.

Наші трактористи витягли більше 50 одиниць російської техніки з полів, а водії міських автобусів здійснили до 50 виїздів з перевезення військових у різні точки України.

«Місто постійно надає військовим частинам усе необхідне. Що можемо - закуповуємо. Але найчастіше передаємо їм кошти у вигляді субвенції. Тому ще раз, щоб не виникало питань щодо закупівлі дронів чи якогось специфічного спорядження: ми передаємо кошти - військові самі закуповують саме те, що їм потрібно. Так працюємо постійно. Не про все говоримо публічно. Не завжди фотографуємось - швидко тиснемо руки, бажаємо здоров’я, передаємо допомогу і їдемо відпрацьовувати наступний запит. Але як показує практика, якщо про щось не повідомили у ЗМІ та соцмережах, цього ніби й не було. Кому вигідні маніпуляції на питаннях допомоги ЗСУ - відомо. Але чому це розганяється своїми проти своїх - питання відкрите».

Від 24.02.22 з міського бюджету на потреби ЗСУ було виділено 597,1 млн грн. Це не рахуючи переданої техніки від КП й того, що нам вдалось залучити від благодійників.

Тільки цього року на підтримку військових спрямовано 475,9 млн грн.

«Такі речі, як продукти харчування, будматеріали, запчастини, шини, генератори, різні ємності і т.д. - я навіть не рахую, хоч звісно, що ми маємо увесь цей перелік, бо перевірки ніхто не скасовував.

Друзі, війна виснажує. Усіх. Але згадайте перші місяці, коли не встигнеш сказати «Потрібно…», як вже стоїть черга тих, хто «Готовий допомогти!».

Сєнкевич закликав містян не втрачати цього запалу.