Опанувати нову професію: у Миколаєві розпочали навчання 22 майбутні водії тролейбуса

Опанувати нову професію: у Миколаєві розпочали навчання 22 майбутні водії тролейбуса

З 1 серпня на комунальному підприємстві «Миколаївелектротранс» розпочали навчання нова група курсантів. Попереду їх чекає цікаве навчання та неоціненний досвід на шляху до нової професії.

Про це повідомляє кореспондент СВІДОК.info.

Виступаючи перед курсантами, керівник підприємства Юрій Сметана подякував їм за вибір майбутньої професії.

«Ви долучаєтесь до відновлення Миколаєва, до відновлення України! - зазначив він. – Ми суттєво оновлюємо тролейбусний парк і сьогодні 33 нових тролейбуси «Дніпро» знаходяться у нас на складі. Цього тижня ми очікуємо на нову поставку тролейбусів. Ви станете першою групою, яка буде навчатися також на нових тролейбусах. Дуже хочеться, щоб всі курсанти закінчили навчання і сіли за кермо тролейбуса».

За словами методиста учбово-виробничого центру підприємства Ірини Воздвиженської, майбутнім водіям необхідно пройти навчання: теоретичний й практичний блок.

«Майбутні водії вивчають побудову тролейбуса, правила безпеки, поводження з пасажирами, нормативні документи та Закони України. Під час практичної частини вони сідають за кермо таких тролейбусів, як «Дніпро», «ЛАЗ», «МАЗ», «Шкода». Також вони напрацьовують практику на усіх маршрутах, вивчають спецчастини, дотримуються графіку перевезень. Переваги отримання нової професії очевидні: безкоштовне навчання, стабільна виплата стипендії, надалі працевлаштування до дружньої команди «електротрансу», гідна заробітна платня та соціальний пакет», - каже вона.

Склад групи 22 курсанти – це стало другою групою за кількістю, порівнюючи попередні набори. Зауважимо, що четверо з них будуть проходити навчання за сертифікатами від Миколаївського центру зайнятості.

Майбутня водійка тролейбуса Дарія каже, що ще бувши підлітком мріяла про професію керманича тролейбусом.

«Ці курси мені порекомендували. Мені трошки страшно, але я впораюсь. Це моя мрія!», - каже вона.

Навчання буде тривати 3 місяці – до 1 листопада включно. В перспективі підприємство потребує близько 150 водіїв, адже Миколаїв очікує на партію нових тролейбусів.

Приєднуйтесь до нашого Телеграм-каналу за посиланням