Випускники Вознесенської гімназії закликали місцеву владу надати школі статус ліцею

Випускники Вознесенської гімназії закликали місцеву владу надати школі статус ліцею

Випускники Вознесенській гімназії імені Тараса Шевченка різни років записали звернення до місцевої влади із закликом надання учбовому закладу статусу ліцею.

Молоді люди розповідають, що за часи навчання отримали відмінні знання та неоціненний досвід, тому ставляться з нерозумінням до того, що зараз відбувається навколо їх рідної школи.

Нагадаємо, у місті Вознесенськ Миколаївської області вчергове за останні роки виник конфлікт довкола реорганізації шкіл.

Так, у кожній громаді лише певний перелік найбільш ефективних закладів отримують статус ліцею, що дозволить їм навчати учнів 10-11 класів та надавати повну середню освіту. Всі інші школи отримують статус гімназії і зможуть навчати дітей лише до 9 класу. Проте визначення, хто саме зі шкіл і який статус отримає, було покладено на місцеву владу.

Таким чином у червні 2023 року за висновками експертної комісії статус ліцею у Вознесенську мали отримати чотири школи: Вознесенська гімназія №1 ім. Тараса Шевченка, ЗОШ №8 та ЗОШ №10. Але у липні, згідно публікації Ради гімназії, питання було знято з розгляду сесії Вознесенської міської ради.

Ситуація з реорганізацією шкіл викликала великий розголос у місті і обурила багатьох батьків, чиї діти навчаються у вказаних закладах.

Крім того народний депутат України Артем Чорноморов написав звернення на ім'я мера міста Вознесенська щодо отримання гімназією імені Тараса Шевченка статус ліцею.

Детальніше про ситуацію зі школами читайте в матеріалі СВІДОК.info.