В Ukraine Support Team розказали, про проекти відновлення Миколаївщини для людей

В Ukraine Support Team розказали, про проекти відновлення Миколаївщини для людей

У Миколаєві у четвер, 10 серпня, відбувся брифінг за участі представників Миколаївського офісу UST (Ukraine Support Team), на якому представили результати плідної роботи організації.

Про це повідомляє кореспондент СВІДОК.info.

За словами керівника Миколаївського офісу UST Дмитра Тарасенка, наразі організація займається збором потреб у регіоні, їх аналізом та пошуком донорів для реалізації, і доволі вдало. 

Передусім, ключове завдання команди – втілення проектів, які допоможуть відбудувати регіон та стимулювати його мешканців повертатися до рідних домівок. Як зазначив проектний менеджер Миколаївського офісу UST Дмитро Гончаров, була зібрана команда експертів і розроблена відповідна методологія.

«Ми взяли три сфери освіта, медицина та енергетика - це ключові фактори для повернення людей і відбудови регіону. Рік тому ми почали свою роботу і її перший етап було виконано. Наступний етап пошук донорів, благодійників для роботи, зокрема, з обласною владою. Ми дієвий інструмент співпраці з донорськими органами і обласною владою», - зазначив він.

Результати роботи команди вражають: у Миколаєві відкрилися Digital Learning Center у всіх районах міста. Не оминають увагою і підтримку області.

«Ми відкриваємо центри у найвіддаленіших громадах, щоб наблизити навчання до дітей. До жовтня відкриють свої двері нові молодіжні центри. Один з них буде у Миколаєві у будинку творчості колишнього кінотеатру «Космос». Також такий центр відкриють у Вознесенську».

У Червоній долині та смт. Первомайське створять мікрошколи на 2-3 класи. Діти будуть не тільки навчатися у сучасних умовах, а й на новітній техніці. Також у низці шкіл допомагають з ремонтом шкіл.

«У 54 школі м. Миколаєва  та гімназії ім.Ольжича роблять укриття, бо це важливо для початку навчального процесу. Це ж стосується ремонту укриття в Снігурівці».

У планах також відкриття 12 точок видачі очищеної води у школах – проект став реальним завдяки шведським партнерам.

Стосовно медичної сфери, то очікується на отримання артроскопічних стійок до госпіталю інвалідів війни та обласної лікарні. Невдовзі Миколаїв також отримає спеціальні ліжка для гемодіалізу.

«Найуспішнішим кейсом миколаївської області є насамперед саме присутність сьогодні дуже великої кількості міжнародних організацій, відкриття офісів підтримки. Це надає, по-перше, впевненості іншим інвесторам та фондам залучатися, по-друге, відкриває репутаційні двері для інвестицій в нашу область. Наразі ми, як UST плануємо зробити акцент на обізнаності громадських організацій з питань фандрейзингу і грантових можливостей. Користуючись приводом хочемо запросити активний фонд ГО до співпраці. Плануємо ділитися досвідом і підтримувати розвиток цього напрямку», - резюмував Дмитро Тарасенко.

Коаліція відкрита до залучення нових миколаївських організацій та го для реалізації проектів з відновлення та розвитку області.