«Блискуча операція»: губернатор Савченко відзначив правоохоронців, які затримали лікаря на хабарі

«Блискуча операція»: губернатор Савченко відзначив правоохоронців, які затримали лікаря на хабарі

Голова Миколаївської ОДА Олексій Савченко відзначив працівників управління захисту економіки за проведену операцію по затриманню лікаря одного із медзакладів Миколаєва за хабар. Про це губернатор розповів в ході зустрічі із медперсоналом обласного протитуберкульозного диспансеру напередодні Дня медичного працівника.

Як повідомляв CВIДОК.info, 14 червня оперативники затримали одного із фігурантів справи прямо в службовому кабінеті. Лікар-член медикопедагогічної комісії одержав 200 доларів США неправомірної вигоди. Гроші вимагалися за підтвердження медичних показників для проходження навчання дітей в одній зі шкіл-інтернатів, а також за «відсутність» штучних перешкод під час засідання зазначеної комісії.

«Серед будь яких профессій є люди, які поєднують радянську корупційну складову. Тому що раніше, щоб потрапити до дитячого садочку, треба було щось заплатити, щоб потрапити до нормальной школи - щось заплатити, потом давати «класні» гроші. То людина так формує свою свідомість. І коли людина потрапляє у професію вона буде діяти, як вона вихована. Є, до речі, люди, але це маленький відсоток, які поставилися би до таких питань інакше. Тому я вважаю, що вчора управління по боротьбі із економічною злочинністю провело блискучу операцію»,- відзначив Савченко.

Окрім того, губернатор звернувся до лікарів диспансеру повідомляти протакі випадки:

«Я дуже раджу викидати з розуму радянське виховання, і собі, по-перше, сказати «ні». Якщо ви побачили такі випадки, звертайтеся - ми будеме допомагати. Бо по-іншому ми державу не вилікуємо», - резюмував Савченко.

У Миколаєві затримали лікаря, яка брала хабарі за влаштування дітей в школу-інтернат