У Миколаєві створюють молодіжний центр

У Миколаєві створюють молодіжний центр

У Миколаєві планують створити молодіжний центр, про що раніше вже повідомлялось. Детальніше про ініціативу в ефірі телеканалу «МАРТ» розповів начальник управління молодіжної політики Миколаївської міської ради Арсен Гаспарян.

«Це буде місце для самореалізації молоді. Там вони будуть збиратися, спілкуватися, проводити тренінги, різноманітні заходи. Тобто все, що забажає молодь. Там будуть також і музичні інструменти, тому можна буде записати музику. Це дуже крутий проєкт», - пояснив начальник управління.

Арсен Гаспарян також поділився тим, як виникла ідея створення такого простору для молоді.

«Під час підготовки до проведення Дня молоді ми зіштовхнулось з тим, що в місті немає приміщення, де можна зібрати 50-100 осіб, щоб там було і бомбосховище, і сучасний ремонт. Тому після заходу я зустрівся з міським головою Олександром Сєнкевичем, ми поспілкувались. Я розповів, що в місті нема такого простору, молоді нема куди іти, проводити час з користю. Я сказав: якщо ми зараз молодь не залучимо до якихось процесів, чимось їх не займемо, то вони поїдуть розвивати інші міста. Олександр Федорович підтримав цю ініціативу, за що я йому дуже вдячний», - каже Гаспарян.

Після ідеї почали шукати місце, де б можна було розмістити молодіжний центр. Зупинилися на столовій міськради. Загальна площа приміщення становить 500 квадратних метрів. Зараз там вже почали робити ремонт.

«Була домовленість: якщо буде співфінансування, ми проєкт запускаємо. Адже місто не може взяти на себе такі витрати. Ми взяли паузу, поспілкувалися з донорами, з ЮНІСЕФ. Вони нам пообіцяли допомогу та вже зараз закуповують меблі і обладнання. А ремонт робить міськрада», - каже Арсен Гаспарян.

Опікуватись роботою молодіжного центру буде профільне управління.