«Ми повинні побудувати місто, де люди зможуть заробляти гроші, купувати доступне і якісне житло, розвиватися», - мер Сєнкевич

«Ми повинні побудувати місто, де люди зможуть заробляти гроші, купувати доступне і якісне житло, розвиватися», - мер Сєнкевич

Відкритість і прозорість у співпраці з міжнародними партнерами - важлива передумова відбудови та розвитку українських міст. Миколаїв системно вибудовує ефективні партнерські стосунки з Данією, що взяла шефство над нашим регіоном.

Мер Миколаєва Олександр Сєнкевич приділяє особливу увагу питанням прозорості, - пише видання The Kyiv Independent.

"Ми готові зробити все, щоб змінити наші процеси, змінити нашу політику, щоб зростати і робити її ще більш чесною, - підкреслив Сєнкевич. - Ми повинні побудувати місто, де люди зможуть заробляти гроші, купувати доступне і якісне житло, розвиватися. Ми повинні це зробити, щоб повернути людей".

Це, в свою чергу, заохотить іноземний бізнес, який насторожено ставиться до репутації України. Його зусилля вже були відзначені: приватні європейські компанії підкреслили в інтерв'ю Kyiv Independent, що Миколаїв є привабливим місцем для ведення бізнесу.

У Миколаєві вже почали працювати данські компанії. Компанія з управління ризиками Bright Bird зі штаб-квартирою в Хорсхольмі відкрила свій офіс у вересні цього року. Її керівник Томас Траст Хейв каже, що місто має реальний потенціал, і вважає, що може зробити свій внесок у процес реконструкції, об'єднавши данські та українські компанії.

Bright Bird стверджує, що поки що не стикався з жодними проблемами з корупцією.

The Kyiv Independent зазначає - 60% допомоги, яку Данія надає на розвиток України, спрямовуються до Миколаєва та Миколаївської області. Підтримку розподіляють на різні напрямки - від гуманітарних потреб до ремонту критично важливої інфраструктури. Більш того, Данія стала першою країною, яка на додаток до гуманітарної допомоги в Миколаївській області здійснила масштабні інвестиції в місцевий бізнес.

"Зазвичай ми не проводимо реконструкцію на регіональній основі. Це робиться через багатосторонні інституції. Але це добре спрацювало", - сказав посол Данії в Україні Оле Міккельсен в інтерв'ю виданню.

Повний текст читайте за посиланням