У Миколаєві Центру підтримки ветеранів війни передали автомобіль

У Миколаєві Центру підтримки ветеранів війни передали автомобіль

Новий позашляховик слугуватиме для роботи мобільних груп у віддалених районах Миколаєва та громадах області. Фахівці мультидисциплінарної команди надаватимуть ветеранам та їх родинам консультації з юридичних, психологічних та соціальних питань, розповіли в Центрі підтримки ветеранів війни.

"На сьогодні запит у наш Центр з області дуже великий, - каже керівник Віктор Мойсеєв. - Миколаївщина — прифронтовий регіон, і родини військовослужбовців з віддалених сіл потребують уваги. У них часом може скластися уявлення, що вони нікому не потрібні. Зараз, коли ми виїжджали у громади просто поспілкуватися з психологом і юристом, бачили очі людей. Вони так і кажуть: “Дякуємо, що ви приїхали, ми знаємо, що комусь потрібні”.

Найбільше люди потребують саме психологічної і юридичної допомоги. Коли військові приїжджають у відпустки, їхні родини зіштовхуються з тим, що це зовсім інші люди. Рідні, які змінилися. Це трапляється у 98% випадків. Тому існує великий запит на послуги кваліфікованих фахівців.
 
Автомобіль Renault Duster передано в рамках спільного проєкту Укрнафти, ГО "Простір можливостей", об'єднання "Коаліція ветеранських просторів". Завдяки плідній співпраці міського Центру підтримки ветеранів війни та ГО "Центр соціально-психологічної реабілітації Миколаївщини", Миколаївська область стала однією з п'яти областей України, які отримали автівки.