Десантник миколаївської 79 бригади збив з автомата чотири ворожих дрони-камікадзе і один БПЛА зі скидом

Десантник миколаївської 79 бригади збив з автомата чотири ворожих дрони-камікадзе і один БПЛА зі скидом

Десантники 79 окремої десантно-штурмової Таврійської бригади Десантно-штурмових військ ЗС України продовжують стримувати ворога на визначених позиціях Донеччини, виявляючи при цьому зразки мужності та військової майстерності.

Одним із вправних воїнів, що відзначився у важких оборонних боях, є молодший сержант Дмитро А., який за кілька днів перебування на позиції збив з автомату Калашникова чотири fpv-дрони та один БПЛА типу Mavic.

Про це повідомляє Служба зв'язків з громадськістю бригади.

Почалося з того, що ворог став атакувати позиції марунових беретів з Миколаєва дронами-камікадзе. Це небезпечна зброя, адже якщо подібний дрон під час вибуху і не влучає безпосередньо в захисників, він руйнує оборонні укріплення позиції. Після чергового прильоту дрону-камікадзе, Дмитро вирішив припинити безкарні дії противника. Він визначив маршрут прольоту fpv-дронів, підготував зброю і почав очікувати на появу небезпечної «пташки».

Почувши звук ворожого безпілотника, що наближався, Дмитро виліз на бруствер шанцю, аби привернути увагу оператора дрону до себе, а коли БПЛА помітив ціль і розпочав атаку на десантника, двома пострілами з автомату збив його.

По суті, це була дуель, в якій ризикував тільки один учасник, але він, врешті-решт, вийшов переможцем. Дмитро погоджується, що обрав небезпечний спосіб боротьби з дронами, але каже, що все розрахував.

- Я чітко розумів усі ризики, пов’язані з цим варінтом двобою, адже якби я схибив, то шансів вціліти у мене не залишалось. Але я був впевненим у собі, адже завжди добре стріляв і до того ж гарно підготувався, - пояснює свої дії вправний стрілець.

Так, аби підвищити свої шанси, боєць вів вогонь з автомату, обладнаного оптичним прицілом за допомогою якого йому легше було влучити у дрон-камікадзе.

Після першої вдалого "полювання" на БПЛА, відбулось ще три - ворог направляв свої fpv-дрони на позицію, а вправний десантник їх збивав. Потім, здається, окупантам набридло втрачати так даремно дрони-камікадзе, і вони відправили на полювання за вправним стрілком Мавік зі скидом, аби поцілити у сміливця в інший спосіб. Утім, результат виявився той самий - і цей дрон Дмитро знищив.

- Я не примушую своїх бійців до таких дій, адже вони є дуже небезпечними - з дронами-камікадзе потрібно боротися за допомогою РЕБу. Водночас можу відзначити вправність воїна, що у ситуації, яка склалася, діяв мужньо і рішуче - як і належить десантнику, - прокоментував вчинок підлеглого його командир.

Разом до Перемоги!