Три громади Миколаївщини стали переможцями проєкту «Енергія Сонця для діточок» та отримають геліосистеми для дитсадків

Три громади Миколаївщини стали переможцями проєкту «Енергія Сонця для діточок» та отримають геліосистеми для дитсадків

18 українських громад стали переможцями проєкту «Енергія Сонця для діточок», який реалізує Держенергоефективності спільно із проєктом «Просування енергоефективності та імплементації Директиви ЄС про енергоефективність в Україні», що виконується GIZ за дорученням уряду Німеччини та співфінансування уряду Швейцарії, а також разом із НАК «Укрсвітлолізинг». Серед них три громади Миколаївської області.

Про це повідомляє Державне агентство з енергоефективності та енергозбереження України.

У рамках проєкту громади отримають геліосистеми для встановлення на дитячих садочках. Такі установки забезпечать безперебійне гаряче водопостачання впродовж року у закладах. Як результат, гарантовано комфорт для діточок та економію коштів для бюджетних установ.

“Ми отримали велику кількість заявок з усієї України. Понад 120 українських громад проявили активність і подали документи для участі у відборі. Приємно вразив відповідальний підхід усіх до участі, адже серед важливих вимог – наявність укриття та впровадженої системи енергоменеджменту в громаді. Ми вдячні усім очільникам громад за ініціативність у питаннях втілення енергоефективних рішень”, - наголосила Голова Держенергоефективності Ганна Замазєєва під час засідання комісії з відбору учасників проєкту.

Ганна Замазєєва впевнена, що успішний запуск цієї ініціативи дозволить в майбутньому масштабувати цей проєкт та його можливості, щоб сприяти енергетичній стійкості більшої кількості українських громад.

Отже, переможцями відбору для участі у проєкті «Енергія Сонця для діточок» у Миколаївській області стали:

  • Комунальний дошкільний заклад №10 "Ластівка" Вознесенської міської ради
  • Коблівський заклад дошкільної освіти (ясла-садок) "Сонечко" Коблівської сільської ради
  • Снігурівський заклад дошкільної освіти №7 (ясла-садок) Снігурівської міської ради

Усі громади, які подавали заявки, обов’язково отримають офіційного листа із інформацією про результати участі у відборі. Попереду - спільна робота по практичному впровадженню проєктів з використанням геліосистем. У Держенергоефективності впевнені, що злагодженість дій та активність усіх учасників проєкту дозволить отримати результат вже в першій половині 2024 року.