Це питання безпеки: Кім сподівається знайти 4,5 млрд на відновлення Жовтневого водосховище в держбюджеті

Це питання безпеки: Кім сподівається знайти 4,5 млрд на відновлення Жовтневого водосховище в держбюджеті

Голова Миколаївської ОВА Віталій Кім вважає необхідним проєкт відновлення Жовтневого водосховища.

Про це Кім розповів в ході інтерв'ю за підсумками 2023 року.

«Орієнтовна вартість проєкту 4,5 млрд.грн., які, я сподіваюсь, будуть знайдені в Державному бюджеті. І питання це не про відновлення навіть — це питання про безпеку. У нас повинно бути резервне джерело води та запаси води, які мають багато областей. Це питання піднято, визначено, що воно необхідне, і я веду і зараз перемовини, щоб ми пішли в проєктування. Питання наразі — буде це робити ОВА чи Міністерство відновлення. Зараз шукаємо фінансування».

Кім каже, що нині цим проєктом займається лише Миколаївська ОВА. Він особисто доповідав про це Прем'єр-міністру країни Денису Шмигалю та знайшов його підтримку.

Голова ОВА додав, що говорити про те, скільки грошей планують отримати наступного та в подальші роки на відновлення водосховища, він хоче лише після того, як питання буде остаточно узгоджене.

Нагадаємо, про необхідність відновлення Жовтневого водосховища говорили і датські партнери з компанії COWI під час представлення роботи над Майстер-планом Миколаєва. Вони зазначають, що це дозволить місту бути більш незалежними в питаннях водозабезпечення.