У Миколаєві завершилося навчання другого курсу помічників ветеранів

У Миколаєві завершилося навчання другого курсу помічників ветеранів

У середу, 27 грудня, у Центрі ветеранського розвитку на базі Чорноморського національного університету імені Петра Могили завершився другий етап навчання у рамках проєкту «Помічник ветерана». 

Як повідомляє Сектор ветеранів Миколаївщини, 11 людей з різних територіальних громад області отримали сертифікат та свідоцтво про підвищення кваліфікації. Навчання тривало три тижні.

За словами директорки центру ветеранського розвитку Катерини Зуб, протягом цього часу учасники отримали юридичну та законодавчу базу для роботи із ветеранами та членами їхніх родин. 

«Головне не втрачайте ентузіазму, не втрачайте своєї мотивації. Ми завжди на зв'язку та готові вам допомогти. Бажаю, щоб ви рухались вперед, розвивалися і не боялися ніяких перешкод», – звернулась до присутніх Катерина Зуб.

Привітали майбутніх фахівців із завершенням навчання координаторка проєкту в Миколаївській області Неллі Яровенко та директор міського центру підтримки ветеранів війни Віктор Мойсеєв. 

«Відтепер сертифіковані фахівці допомагатимуть захисникам і захисницям адаптуватися до цивільного життя після повернення з фронту», – сказала Неллі Яровенко. 

За її словами, відповідно до класифікатора посад наразі визначена повноцінна професія для помічників ветеранів – це фахівці із супроводу ветеранів війни та демобілізованих осіб.