«Котигорошко проти вікінгів» на сцені Миколаївського драмтеатру

«Котигорошко проти вікінгів» на сцені Миколаївського драмтеатру

У межах роботи над спільним проєктом з Херсонським обласним академічним українським музично-драматичним театром ім. М. Куліша на великій сцені Миколаївського академічного художнього драматичного театру 27 грудня відбулася прем’єра мюзиклу для дітей та дорослих  «Котигорошко проти вікінгів» Альони Мовчан.

Про це СВІДОК.info повідомила голова літературно-драматичної частини Миколаївського художнього академічного драматичного театру Марина Васильєва.

«Котигорошко проти вікінгів» – історія звичайного хлопчика, який не вирізняється фізичною силою, проте має напрочуд добре серце, міцний дух і врешті стає справжнім героєм. Після нападу вікінгів на село у західній частині сучасної території України, Котигорошко лишається єдиною надією на порятунок коханої Зоряни, сестер Волемири, Ладомири, Тихомири, матерів та інших жінок. Тому, дізнавшись про своє призначення, він кує булаву, бере кілька корисних уроків у волхвині Ведани та вирушає на пошуки ярла Сіроборода. Дорогою зустрічає майбутніх бойових побратимів: на півночі – лісоруба Вернидуба, сході – шахтаря Вернигору, півдні – пастуха Крутивуса. Об’єднавшись, хлопці долають всі перешкоди та перемагають зло.

Режисером-постановником вистави виступив Сергій Павлюк, заслужений діяч мистецтв України. У виставі задіяні як актори-херсонці, так і представники миколаївської трупи.

Фінансування проєкту здійснюється зі Стабілізаційного фонду культури та освіти 2023 Федеральним міністерством закордонних справ Німеччини та Goethe-Institut.

Покази вистави відбудуться з 27 до 30 грудня включно. Для ВПО з Херсона на кожну виставу виділяється по 100 безкоштовних місць (за попередньою реєстрацією).