Кім розповів, чому, на його думку, більшість українців довіряють армії, але не готові поповнюють її склад

Кім розповів, чому, на його думку, більшість українців довіряють армії, але не готові поповнюють її склад

Нещодавно голова Миколаївської ОВА Віталій Кім повідомляв про те, що наш регіон став одним з лідерів країни по мобілізації населення до лав ЗСУ. Як цього вдалося досягти, очільник області розповів в ефірі телемарафону.

«Це координація співпраці з ТЦК, але, першочергово, це завдяки нашим людям. Ми живемо в парадигмі того, що війна існує зараз, тут, і нам є що захищати щодня. Саме через це, я вважаю, у нас трохи менше конфліктів і трохи кращий результат».

Також Кім відповів на запитання, з чим, на його думку, пов'язане те, що армії у нас довіряє більшість населення, але далеко не всі хочуть поповнювати її лави.

Голова ОВА вважає, що виною цьому російська пропаганда, яка досить вдало працює в Україні.

«І ті люди, які готові воювати, бачать, що тут скрізь такий фон, починають вагатися. Тобто ця історія інформаційна на зараз заважає людям, які готові захищати нашу державу, іти у військо, тому що навколо такі тези: нехай ідуть воюють поліцейські чи депутати. Це неправильні тези, на мою думку. Депутатів мало, з них толку не буде. Поліцейські мають забезпечувати порядок — це їх прямий обов'язок. Тим паче штурмові загони поліцейських давно на передовій і показують гарний результат. Тобто ці тези закинуті нам, але знаходять відгук».

Кім вважає, що переломити ситуацію можна українською пропагандою. Менше випускати в інформаційний простір новини, які розхитують ситуацію в країні.