Тільки у Миколаївському районі до Реєстру пошкодженого та знищеного майна внесені 6292 заяви

Тільки у Миколаївському районі до Реєстру пошкодженого та знищеного майна внесені 6292 заяви

У середу, 3 січня, відбувся пресбрифінг за участі начальника Миколаївської районної військової адміністрації Максима Кашуби. Серед окреслених тем була виплата компенсацій за пошкоджене чи зруйноване майно внаслідок активних бойових дій. Зі слів очільника району, найбільше заяв надійшло від жителів Миколаївської міської, Первомайської селищної та Шевченківської й Галицинівської сільських територіальних громад.

«Станом на 3.01.2024 року до Реєстру пошкодженого та знищеного майна внесені 6292 заяви. З них прийнято на комісію РПЗМ: пошкоджені об’єкти – 4069 заяв, знищені об’єкти – 546 заяв. Погоджено комісією (пошкоджені об’єкти) – 1840 заяв. Сума погодженої компенсації (пошкоджені об’єкти) – 184 млн 586 тис. 777 грн 27 коп.» – повідомив Максим Кашуба.

Щодо стану захисних споруд на території Миколаївського району на обліку перебуває 621 об’єкт фонду захисних споруд цивільного захисту. За результатами перевірок проведених у 4 кварталі 2023 року, визначено, що 135 об’єктів придатні для укриття населення, а це – 77 захисних споруд та 58 найпростіших укриттів. 

«Враховуючи недоліки виявлені при проведенні перевірок, в Миколаївському районі продовжено роботу з будівництва та ремонту захисних споруд. Так, з місцевих бюджетів заплановано та виділено: на будівництво – 53,5 млн грн, на капітальний та поточний ремонт – 266,5 млн грн. До того ж коштом благодійної допомоги у Миколаєві капітально відремонтують 10 найпростіших захисних споруд у закладах освіти», – сказав Максим Кашуба.

Протягом 2023 року тривали нарахування та виплачувалась соціальна допомога управлінням соціального захисту населення Миколаївської райвійськадміністрації. Внутрішньо переміщені особи з державного бюджету отримали допомогу на проживання у сумі понад 906 мільйонів гривень.