Насувається негода: на Миколаївщині готуються оперативно реагувати

Насувається негода: на Миколаївщині готуються оперативно реагувати

За прогнозами синоптиків, у період із 7 до 9 січня на території України очікується різке погіршення погодних умов у вигляді значних опадів, ожеледиці та налипання мокрого снігу.

З метою оперативного реагування на можливі наслідки негоди, у п’ятницю, 5 січня, під головуванням начальника Миколаївської обласної військової адміністрації Віталія Кіма відбулось засідання Ради оборони Миколаївської області та регіонального штабу щодо забезпечення безперебійної роботи об'єктів життєзабезпечення населення та інфраструктури в осінньо-зимовий період протягом 2023-2024 років. 

У рамках засідання Віталій Кім надав присутнім доручення щодо підготовки до можливого погіршення погодних умов, а у разі підтвердження прогнозу — оперативного реагування на надзвичайні ситуації.

«Комунальники, енергетики, правоохоронці та всі представники екстрених служб повинні 100%-во бути готовими до можливих ускладнень у своїй роботі. Окрім того, аби максимально знизити імовірність настання критичних ситуацій чи випадків, ми повинні працювати у посиленому режимі», - зазначив Віталій Кім.

Також начальник ОВА наголосив на необхідності підготувати усі пункти незламності до роботи в цілодобовому режимі, а також підготуватись до забезпечення роботи закладів охорони здоров’я та критичної інфраструктури на випадок відсутності електроенергії, водопостачяння та тепла.

Враховуючи погіршення погодних умов, Миколаївська ОВА звертається до жителів області з проханням утриматись в цей період від дальніх поїздок, а тим, хто виїхав — бути вкрай обережними.

Пам'ятайте, що у разі виникнення позаштатної ситуації, ви можете звернутись по допомогу на спецлінію 101.