На Миколаївщині обговорили першочергові дії з ліквідації наслідків негоди

На Миколаївщині обговорили першочергові дії з ліквідації наслідків негоди

У вівторок, 9 січня, під час засідання регіонального штабу із забезпечення безперебійної роботи об'єктів життєзабезпечення населення та інфраструктури в осінньо-зимовий період органи управління та сили цивільного захисту обговорили поточну ситуацію в регіоні, пов'язану із погіршенням погодних умов.

Головував на заході заступник начальника Миколаївської обласної військової адміністрації Валентин Гайдаржи. Він зазначив, що найскладніша ситуація склалась у Новобузькій та Казанківській громадах Баштанського району.

«Значні опади та різке зниження температури призвели до обмерзання ліній електромереж, їх обриву й знеструмлення населених пунктів. Тому вкрай важливо повернути світло в домівки громадян», - зазначив він.

У режимі відеоконференції голови районних військових адміністрацій, територіальних громад, керівники органів управління та сил цивільного захисту доповіли про оперативну обстановку в районах та громадах, вжиті та заплановані заходи спрямовані на подолання усіх наслідків негоди.

На підставі отриманої інформації та прогнозу синоптиків, який довела до відома присутніх керівниця Миколаївського обласного центру з гідрометеорології, Валентин Гайдаржи надав відповідні доручення з питань відновлення електропостачання, організації подальшої роботи з функціонування «Пунктів незламності», недопущення виникнення надзвичайних подій чи ситуацій, пов'язаних із погіршенням погодних умов.