У Миколаєві розповіли, як водії дотримуються правил паркування

У Миколаєві розповіли, як водії дотримуються правил паркування

Миколаївські водії доволі часто нехтують правилами паркування, здійснюючи зупинку та стоянку в заборонених місцях. Таку інформацію озвучили в управлінні транспорту, зв’язку і телекомунікацій міської ради. Для більш ефективного контролю за дотриманням правил в управлінні працюватимуть інспектори з паркування.

Про це ідеться у сюжеті телекомпанії «МАРТ».

Дотримання правил паркування є невід’ємною складовою безпеки дорожнього руху. На жаль, у Миколаєві ситуацію з доброчесністю водіїв у цьому питанні оцінюють, як негативну.

- Це стосується вулиці Нікольської, Пушкінської, а також водії нехтують правилами зупинки і стоянки на зупинках громадського транспорту. Так як водії тролейбусів та автобусів не можуть заїхати у заїзні кармани для посадки/висадки пасажирів, – пояснює заступник начальника управління транспорту, зв’язку і телекомунікацій Миколаєва Олег Кукса.

В січні міською радою були затверджені Правила паркування транспорту на території міста Миколаєва. Серед основних положень – порядок евакуації автомобілів порушників та створення інспекції з паркування на базі управління транспорту. Нові інспектори зможуть виписувати стягнення без залучення співробітників Національної поліції.

Інспектори з паркування, якщо вони бачать, що водій порушив Правила дорожнього руху, фіксують це порушення, вносять в базу і виносять постанову на власника транспортного засобу. Одна постанова залишається на лобовому склі автомобіля, а інша направляється по місцю мешкання власника транспортного засобу.

- Вони можуть працювати і самостійно. Якщо буде евакуюватись транспортний засіб, це буде в подальшому, то поліція буде інформуватися в тому, що транспортній засіб забрано на штрафний майданчик, – розповідає Олег Кукса. - Вони [порушники] платять на рахунок місцевого бюджету, – додав він.

У будь-якому випадку в управлінні транспорту закликають містян дотримуватися правил і з повагою ставитись до інших учасників дорожнього руху.