МКП «Миколаївводоканал» отримав нову техніку від міжнародних партнерів

МКП «Миколаївводоканал» отримав нову техніку від міжнародних партнерів

МКП «Миколаївводоканал» отримав нову техніку — трактор з герметичним причепом та мікроавтобус з обладнанням для телеінспекції, котрий дозволяє обстежувати водопровідні мережі на предмет пошкоджень. Про це ідеться в сюжеті ТРК «МАРТ».

До оновлення технічного парку водоканалу долучились законодавчі збори столиці Латвії Риги, які для цього спеціально заклали до міського бюджету 200 тисяч євро.

«Я хотів би подякувати нашим партнерам за допомогу. Ми не маємо можливостей для придбання такої важливої та унікальної техніки для міста Миколаєва, тому така допомога є вчасною та важливою», - зазначив міський голова Олександр Сєнкевич.

Гендиректор «Миколаївводоканалу» Борис Дуденко додав, що за допомоги такої техніки вулиці будуть чистішими після проведення робіт з ремонту мереж.

«Дуже важливо, що трактор виконує роботи і при цьому не забруднює місто. Тому що наші роботи завжди проводяться в дуже складних умовах. Цей ґрунт є мокрим і він потім забруднює дорогу, а цей причеп є герметичним і не відбувається забруднення доріг після того, як ми виконуємо свої роботи», - пояснив він.

Варто відзначити, що трактор — вітчизняного виробництва.

Якщо говорити про мікроавтобус з обладнанням для телеінспекції, то це обладнання обійшлося в додаткові півмільйона євро. З його придбанням допомогло посольство Швейцарії.

«Ми можемо попередити аварії, можемо перевірити, якщо вже сталась аварія, що там відбувається, щоб прийняти рішення і дуже швидко ліквідовувати ці аварії», - каже Дуденко.

За необхідну підприємству допомогу подяки отримали депутати Ризької міської ради, а також уповноважений із захисту державної мови Тарас Кремінь — він особисто долучився до переговорів з іноземними партнерами.

«Маючи тісні контакти із послами багатьох європейських країн, з початком повномасштабного вторгнення я звернувся до них по допомогу для України. В даному випадку я дякую Латвії, послу Латвії, Ризькій міській раді, депутатам сейму, які проявили підтримку, людяність і виділили кошти на оновлення техніки для «Миколаївводоканалу», - сказав Тарас Кремінь.

Міська влада і на далі буде шукати можливість для підтримки миколаївських комунальників.