Миколаївські рятувальники та лісничі тренувались ліквідувати лісові пожежі

Миколаївські рятувальники та лісничі тренувались ліквідувати лісові пожежі

27 лютого на території Баловно-Матвіївського лісового урочища Миколаївського лісництва філії “Миколаївське лісове господарство” відбулись спільні навчання представників Південного лісового офісу ДСГП “Ліси України” та підпорядкованих підрозділів Головного управління ДСНС України у Миколаївській області. Метою заходу стало відточення навичок з гасіння лісових пожеж, а також відпрацювання алгоритму взаємодії у разі їх виникнення.

Про це повідомляє ГУ ДСНС області.

За задумом навчання, спостерігач урочища виявляє ознаки горіння у вигляді диму, викликає додаткові сили з числа лісників, які одразу приступають до гасіння пожежі. Однак через несприятливі погодні умови вогонь швидко поширюється і перекидається на верхівки дерев, виникає необхідність залучення підрозділів ДСНС та спецтехніки.

Вогнеборці та лісники відпрацювали дії з гасіння пожежі із подачею води від спецавтомобілів, дозаправки техніки із наявних поблизу вододжерел, створення протипожежних розривів, ведення наземної та аеророзвідки оперативної обстановки і т. ін.

Загалом із поставленими завданнями учасники впорались. Підводячи підсумки начальник відділу організації пожежогасіння та роботи з об’єктовими підрозділами Андрій Бурлаченко зазначив:

“Вже сьогодні ми спостерігаємо збільшення пожеж в природних екосистемах, поки це відкриті території та очерет. Проте зі зростанням температури повітря збільшується ризик займань і у лісових масивах. Тому ми готуємось заздалегідь, щоб у разі виникнення пожежі максимально швидко загасити її та вберегти ліс від знищення.”