У Миколаєві достроково припинили повноваження депутата-зрадника Невінчанного

У Миколаєві достроково припинили повноваження депутата-зрадника Невінчанного

Депутати Миколаївської міськради під час сесії прийняли рішення щодо дострокового припинення повноважень депутата міськради Максима Невінчанного.

Як повідомив директор юридичного департаменту Миколаївської міської ради Євген Юзвак, в законодавстві передбачено три підстави для припинення повноважень депутатів місцевих рад. Це: набрання законної сили обвинувального вироку суду, особова заява депутата, несплата аліментів, що спричинило виникнення заборгованості, сукупний розмір якої перевищує суму відповідних платежів за дванадцять місяців з дня пред’явлення виконавчого документа до примусового виконання.

Як зазначив Юзвак, щодо перших двох пунктів підстав для припинення повноважень Невінчанного немає. Але за ним зафіксовано несплату аліментів. Про це є відповідне рішення суду, а також про заборгованість повідомив сам депутат в своїй декларації за 2020 рік.

Під час обговорення питання відразу кілька депутатів виступили за те, щоб в проєкті рішення все ж вказати, що Максим Невінчанний є зрадником держави.

Тож було запропоновано включити в документ формулювання: «У зв'язку з антиукраїнською позицією та діяльністю». Також в проєкті рішення буде пункт про звернення до правоохоронних органів щодо такої діяльності Невінчанного.

Під час голосування рішення було прийнято одноголосно.

Нагадаємо, що депутат від ОПЗЖ Невінчанний неодноразово висловлював свою протиукраїнську позицію, ще під час своєї роботи на засіданнях сесій та комісій міськради. Після початку повномасштабного вторгнення він втік з країни.