У Миколаєві зібрали понад 250 кг кришечок: їх перероблять для допомоги ЗСУ

У Миколаєві зібрали понад 250 кг кришечок: їх перероблять для допомоги ЗСУ

Завдяки небайдужості та екологічній свідомості миколаївців вдалося зібрати сотні кілограм пластикових кришечок. Зокрема одним з пунктів збору стала еко - рибка у зоопарку м. Миколаєва.

Днями всі кришечки з локації зібрали для переробки та майбутньої допомоги нашим захисникам, повідомляє кореспондент СВІДОК.info.

За словами керівника ГО «Кінбурн» Миколи Грубого, схожа еко-скульптура розташовувалась на Кінбурнській косі, де допомагала у зборі кришечок. Згодом ще одна така скульптура з’явилася у зоопарку у 2020 році за сприяння ГО «Кінбурн» та європейською екологічною асоціацією Emblas.

«Ця скульптура стала однією з улюбленіших локацій в Миколаївському зоопарку і діти та дорослі охоче приходять сюди. Викидають кришечки, які далі йдуть на переробку. Переробка цього пластику, він достатньо високої якості, з нього виробляють таблички, плитку, різноманітні сувеніри та окремі конструкції для військових компонентів», — розповів він.

Зазначимо, що цьогоріч з еко – рибки вдалося зібрати понад 250 кілограмів кришечок та пластику. Як і минулого разу на допомогу прибули й партнери з АТ «Укрпошта» - компанія безплатно доставить кришечки для їх переробки.

«З початком повномасштабної війни ми при «Укрпошті» волонтерами також об’єдналися і в якийсь час ми дізнались, що в Миколаєві існує такий проєкт «Крила». Благодійний фонд «Овес» започаткував цей проєкт і він заключає в собі збір пластикових кришок, які будуть перероблені. І отримані кошти підуть на виробництво дронів БПЛА саме українського виробництва і будуть передані нашим Збройним Силам України», — сказав начальник відділу поштових послуг миколаївської дирекції «Укрпошта» Дмитро Маляс.

Проєкт, зокрема, отримав символічну назву: «Ворогам – кришка». 

Зазначимо, що участь в акції взяли юнати Миколаївського зоопарку та небайдужі містяни. Миколаївців надалі закликають збирати кришечки та передавати їх до пунктів збору.

Приєднуйтесь до нашого Телеграм-каналу за посиланням