Депутати підтримали участь Миколаєва у проєкті «Поліцейський офіцер громади»

Депутати підтримали участь Миколаєва у проєкті «Поліцейський офіцер громади»

Депутати міської ради вирішили внести зміни до програми підтримки правоохоронних органів, якими передбачається виділення з бюджету коштів на відкриття і функціонування поліцейських станцій для офіцерів громади тощо. Відповідне рішення прийнято сьогодні під час сесії міської ради.

Таким чином, було підтримано участь міста у проєкті «Поліцейський офіцер громади».

Начальник відділу з організації оборонної та мобілізаційної роботи та взаємодії з правоохоронними органами Ігор Оніщенко зазначив, що перші поліцейські станції з’являться у чотирьох мікрорайонах. Це Ракетне Урочище, Балабанівка, Водопій та Ялти.

Як повідомив заступник начальника Головного управління НПУ у Миколаївській області Віталій Даніла, вказані локації обрані за пропозицією самих правоохоронців.

«Відкриття поліцейських станцій у зазначених мікрорайонах надасть можливість забезпечити постійну присутність поліцейських. Зробить послуги правоохоронців більш доступними для громадян, - додав Віталій Даніла. – Поліцейський офіцер громади буде добре розуміти проблематику певної громади».

Місто вже відремонтувало приміщення, де розташовуватимуться поліцейські станції. За підтримки донорів їх обладнають меблями та оргтехнікою. А Національна поліція надасть автомобілі.

Віталій Даніла розповів, як обиратимуться офіцери громади.

«Буде проведено конкурс. До конкурсної комісії залучатимуться представник громади, в якій працюватиме офіцер. У конкурсі зможе взяти участь будь-який поліцейський, який пройде навчання, тести та поліграф», - зазначив Віталій Даніла.

Нагадаємо, що проєкт «Поліцейський офіцер громади» реалізує Національна поліція України. Відповідно до реформи офіцер громади – це співробітник поліції, який живе и працює у межах однієї території. Передбачається, що місцеві ради братимуть на себе частину фінансової підтримки роботи цих поліцейських. Зокрема, міста мають забезпечувати роботу опорних пунктів та спецавтотранспорту.

У поліцейських офіцерів громади багато завдань, головні з яких - забезпечення порядку та запобігання правопорушенням і злочинам.

Відзначимо, що наразі у бюджеті-2024  передбачено понад 19 млн. грн. на підтримку правоохоронних органів.