На Миколаївщині запроваджено роботу першого в області мобільного аптечного пункту

На Миколаївщині запроваджено роботу першого в області мобільного аптечного пункту

У п'ятницю, 1 березня, відбулось відкриття першого в Миколаївській області маршруту мобільного аптечного пункту підприємства Миколаївської обласної організації товариства Червоного Хреста України «Шпиталь Українського Червоного Хреста».

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив заступник начальника Миколаївської ОВА Юрій Гранатуров.

На першому етапі робота мобільного аптечного пункту орієнтована на п'ять сіл Миколаївської області в яких відсутні стаціонарні аптечні заклади. Слід зазначити, що два з п’яти населених пунктів пережили окупацію у 2022 році.

Завдяки мобільному аптечному пункту мешканці сіл матимуть доступ в тому числі до лікарських засобів за програмою «Доступні ліки». Започаткований соціальний проєкт матиме подальше розширення.

«Впровадження мобільних аптечних пунктів для сільської місцевості є важливою ініціативою Уряду. Вдячний всім організаторам та учасникам проєкту, бажаю успіхів в його реалізації та подальшому розвитку», - зазначив він.

Також Юрій Гранатуров зауважив, що Миколаївська обласна військова адміністрація приділяє особливу увагу забезпеченню доступності сільського населення області до лікарських засобів.

Так, у рамках Меморандуму про співпрацю Миколаївської ОВА та підприємства «Шпиталь Українського Червоного Хреста» запроваджено роботу першого в області мобільного аптечного пункту. Натепер на базі ПКВО «Фармація» проводиться залучення фельдшерсько-акушерських пунктів області до відпуску ліків у сільській місцевості, надалі очікується долучення потужностей АТ «Укрпошта» до доставки ліків у сільську місцевість.

«Сукупно всі заплановані проєкти сприятимуть вирішенню нагальних потреб мешканців області у лікарських засобах попри триваючу збройну агресію рф. Разом до Перемоги!», - підсумував Юрій Гранатуров.

Зазначимо, що Миколаївщина змогла зробити перший крок у реалізації Всеукраїнського проєкту «Мобільний аптечний пункт» завдяки плідній співпраці Миколаївської обласної військової адміністрації, Державної служби з лікарських засобів та контролю за наркотиками у Миколаївській області, Миколаївської обласної організації Товариства Червоного Хреста України та її підприємства «Шпиталь Українського Червоного Хреста».