У Миколаєві відкрилась виставка, присвячена жіночій красі

У Миколаєві відкрилась виставка, присвячена жіночій красі

У Миколаєві запрацювала виставка жіночих портретів. Її автор – миколаївський фотограф Павло Деменський. Роботи митця можна побачити у міській бібліотеці імені Марка Кропивницького.

Виставка, присвячена усім жінкам світу, складається з 25 портретів. Кожен з них – окрема, неординарна історія.

Павло Деменський впевнений, що краса врятує світ. Саме тому він фотографує жінок, присвячує їм вірші. Під час зйомки він говорить з героїнями про людські стосунки, мрії та втілення задуманого у життя. На творчість фотограф може витратити й цілей день. Водночас відзняти лише невелику серію кадрів. Головне для нього –  встановити контакт, налагодити діалог.

Іноді це приносить неочікувані результати. Як от в Олесі Жерегі. Участь у фотосесії Павла Деменського допомогла жінці знайти себе у новій професії.

«Це була непроста фотосесія. Паша, як друг, він хотів мені трошки допомогти попрацювати з моєю самооцінкою. І так, це допомогло. Після цієї фотосесії було прийнято рішення стати психологом. І саме після цієї фотосесії я відразу пішла вступати у цей університет. Здала ЗНО до магістратури. Зараз я краща студентка закладу»,- пригадує пані Олеся.

Роботи фотографа можна придбати. Частину зібраних коштів з реалізації портретів чи донатів фотограф планує передати волонтерам, які допомагають мешканцям деокупованих населених пунктів Миколаївщини та Херсонщини, а також на розвиток дитячого образотворчого мистецтва.

Виставка триватиме до 29 березня.